Дјечака убила статива

24-11-2015 11:21:37 | | prnjavor.info/ mojenovosti.com |

У Прњаворском селу Горња Мравица сахрањен Марко Милијевић (12). На њега је пала метална конструкција гола. Преминуо је у Бањалуци.

Трагично настрадали ученик 12-годишњи Марко Милијевић, након готово четвородневне животне борбе у коми, сахрањен је у суботу после подне у месном гробљу Брезици, засеоку прњаворског села Горња Мравица. Несрећни дечак је преминуо у петак ујутро у бањалучком Клиничком центру, од повреда задобијених прошлог уторка, пошто се на њега обрушлила конструкција металног гола, на школском игралишту у Доњим Вијачанима.

– Боже, упокоји ово дете, нашег Марка – речи су локалних свештеника које су одзвањале Брезицима. Јецаји су парали небо, а дечака су на последњи починак испратили неутешна мајка Борка (39), бака Грозда (74), деда Миленко (75), као и дечакова родбина, другари и комшије.

Дечак је сахрањен по правом олујном невремену, па су сви имали утисак да је и небо плакало за Марком.

Опело је служено и испред куће деде Миленка и баке Грозде, у којој је практично Марко од рођења и живео.

– Наследниче мој, устани да деда уместо тебе легне, наследниче мој – јецао је Миленко.

Болом скрхани деда је успео да репортеру „Новости“ изусти да је све до ове трагедије сматрао да је најсрећнији човек на свету.

– Нашој срећи није било краја када се 2004. наш Марко родио. Супруга Грозда и ја добили смо три кћерке, па нас је сунце огрејало када је на свет дошао Марко, а кћеркину несрећну љубав смо превазишли тако што смо му дали наше презиме Милијевић. Сваки дан смо се веселили гледајући га како расте и израста у мог наследника. Ионако смо све троје слабог здравља, а срце нам од сада остаје на гробљу у Брезицима – изустио је болом скрхани старина.

За то време су мајка Борка и бака Грозда грчевито миловале ковчег и непомично анђеоско лице дечака вапећи: „Сине, чедо наше, пробуди се“.

НЕСРЕЋА НА ШКОЛСКОМ ИГРАЛИШТУ

ПРЕМА незваничним информацијама, Марко који је био ученик шестог разреда ОШ „Вук Караџић“, у Доњим Вијачанима, страдао је, после завршетка наставе, на школском игралишту.

Према тврдњама очевидаца, он се ухватио за конструкцију металног гола која је потом пала на њега и бетонску подлогу. У тешком стању је пребачен у прњаворски Дом здравља, а потом у Бањалуку, где је у петак изгубио битку за живот.