Брод: Убио пријатеља

03-12-2015 11:11:25 | | / mojenovosti.com |

Брод - Сулејман Мујчин (61) из Брода ухапшен је у том граду због сумње да је у мјесту Горње Колибе убио пријатеља Руждија Шаљу (46) са Косова.

Убиство је почињено у ноћи између недјеље и понедјељка, а осумњичени је јуче након криминалистичке обраде у даље поступање предат Окружном тужилаштву Добој.

Случај је откривен након што је Мујчин поменуте ноћи дошао у локални Дом здравља са посјекотинама на глави.

Како сазнајемо, он је тада полицијским инспекторима испричао да га је у његовој кући ножем напао Шаља и нанио му повреде. Како је рекао, нападач је те ноћи био растројен и тврдио је да неко хода око куће. Потом је узео кухињски нож и насрнуо на њега. Мујчин је тада успио да побјегне код комшије, који га је одвезао љекару.

Полиција је након испитивања Мујчина отишла до његове куће, која је била забарикадирана и закључана. Уласком у поменути објекат нашли су беживотно тијело Шаље, поред којег је било доста крви и сјекира. У почетку се сумњало да је Шаља кобне ноћи напао Мујчина, а потом сам себи сјекиром нанио смртоносне повреде. Даљом полицијском истрагом утврђено је ипак да је Шаља убијен.

Како сазнајемо, Мујчин је у ноћи када је нападнут, у међусобном обрачуну, Шаљи нанио тешке повреде од којих је касније преминуо. Како и чим је Мујчин насмрт повриједио пријатеља, јуче нико није могао рећи. Даљом истрагом требало би да буде познато шта се кобне ноћи тачно догодило.

У Центру јавне безбједности Добој, наводећи иницијале, рекли су да је обдукцијом утврђено да је Р. Ш. имао серијски прелом ребара, прелом грудне кости и лакше повреде главе.

- Утврђено је да је Р. Ш. ножем насрнуо на С. М., који је, бранећи се, нападачу нанио повреде опасне по живот - казали су у ЦЈБ Добој. Додали су да је С. М. тада задобио лакше повреде главе.

Мујчинове комшије остале су у шоку када су чули за несвакидашњи случај у њиховом селу.

- Мујчина сам познавао из виђења. Чуо сам да је код њега долазио неки човјек који је ту повремено боравио. Није ми познато одакле су се познавали - казао је комшија који је желио да остане анониман и додао да је Шаља живио у Лукавици.