Одлука о цијени карата до краја седмице

20-01-2016 09:18:36 | | / mojenovosti.com |


БАЊАЛУКА - Обавеза градских и приградских превозника је да снизе цијену аутобуских карата јер је цијена горива у задњих неколико мјесеци рапидно падала, рекао је Драгован Петровић, секретар Покрета потрошача Републике Српске, а да ли ће оне бити заиста снижене или неће надлежни ће објавити ове седмице.

Појединачна карта у Бањалуци је 1,60 КМ, а неки сматрају да треба да буде снижена бар на 1,40 КМ.

Боран Босанчић, одборник ДНС-а, који је такође покренуо ту иницијативу, казао нам је јуче да је незванично чуо да су превозници рекли да неће доћи до смањења цијене карата.

"Очигледно је да су превозници исувише утицајни и да је то главни разлог зашто се раније није приступило корекцији цијена карата и зато многи не желе о томе да говоре", навео је Босанчић.

Према ријечима Зорана Новаковића, начелника Одјељења за комуналне, стамбене и послове саобраћаја, анализа цијене путничких карата коју је урадило то одјељење је завршена и предата градоначелнику.

"У току ове седмице требало би се знати да ли ће доћи до снижења цијене карата", рекао је Новаковић.

Дејан Мијић, директор "Аутопревоза", сматра да би било нереално да се снизе цијене карата јер поред појефтињења горива све остале ствари су поскупјеле.