Перформанс Отпора испред просторија Позитивне: Отпор политичкој проституцији

25-01-2016 10:41:52 | | vijesti.me/ mojenovosti.com |

Представници Грађанског покрета отпора (ГПО) покушали су да члановима Главног одбора Позитивне Црне Горе уруче кондоме, ”како би их заштитили од ширења ДПС позитивног вируса”.

Перформансу је присуствовало петнаестак чланова покрета, који су испред просторија Позитивне дошли носећи транспарент “Отпор политичкој проституцији, не морате баш на све бити позитивни”.

Чланица ГПО Ирина Мартиновић је казала да су одлучили да донирају кондоме Позитивној као заштиту од озлоглашеног вируса, “не морају баш на све бити позитивни, иако имају слаб имунитет”.

“Отпор политичкој проституцији. Сада ћемо им уручити кондоме да их користе као заштиту у случају потребе у понедјељак”, казала је Мартиновић.

Расправа о повјерењу Владе Мила Ђукановића заказана је за сјутра, а спекулише се да би недостајућа два гласа од неопходних 41 за опстанак Владе, могла пружити Позитивна.

Иако су кренули према просторијама партије, кондоме нијесу успјели да уруче. Наишли су на предсједника градског одбора Позитивне Радована Марића, који им је, након што су му понудили кондоме, казао да је по професији војни пилот, да ради све тестове и да му то није потребно, јер је “чист”.

Мартиновић је казала да се ГПО залаже против политичке проституције која је “у великој мјери заступљена у нашој земљи и против ширења ДПС позитивног вируса, који угрожава социјално здравље наше државе”.

Представник ГПО Милош Печурица је истакао да Грађански покрет отпора чини група младих људи која је осјетила потребу да каже Позитивној Црној Гори да “послије свега што су урадили, послије Драга Ђуровића, Мамуле и избора у Подгорици и даље могу да нешто људски покажу, да се не продају и не буду политичке проституке у Црној Гори”.

“Они су ту због нас, а не ми због њих. Сваки њихов поступак ће имати неке посљедице које ће морати да сносе због тога”, казао је Печурица.