Захтевамо референдум о НАТО пакту!

20-02-2016 10:42:18 | | / mojenovosti.com |

Коалиција Родољуби захтева од председника Николића да заједно са вандредним парламентарним изборима распише и референдум о интеграцијама Србије у евроатлански војни савез.

Сматрамо да србски народ полаже право да референдумом одлучује о безбедносном положају Србије, и приступању државе у било који војни савез, и то право не сме и не може да му оспори, нити једна владајућа гарнитура – истакао је лидер коалиције Родољуби Драган Тодоровић..

Позивамо све политичке субјекте и целокупну јавност да подрже иницијативу, за одржавање референдума у склопу предстојећих избора. Избори ће ускоро бити расписани, државни буџет издваја средства за изборне радње, те стога сматрамо да је неопходно и изјашњавање о овој суштинској теми о истом трошку.

Квислиншка власт својим последњим делима и приближавањем НАТО-у оспорава основно право србског народа на опредељење и бирање будућности. Грађани Србије нису делегирали нити једног представника садашње власти да одлучује о овом судбинском питању за народ и државу, те стога инсистирамо на одржавању референдума као основног демократског принципа који осликава вољу грађана Србије.