Осам крајње необичних кућа и станова које можете изнајмити у Русији

14-12-2019 12:15:10 | | фото: © airbnb.com / Russia beyond/ vostok.rs |


Ако трагате за јединственим доживљајима онда ће вам и једно нођење у овим објектима пружити несвакидашње задовољство. И још нешто, врло важно, ни једна варијанта није скупља од сто долара.

Монголска јурта

Кодјуртеје несумњиво најпривлачнији њен спољни изглед. Село Териберка на Колском полуострву после филма „Левијатан“, руског кандидата за „Оскара“ Андреја Звјагинцева постало је туристичка мека за ловце на меланхоличне пејзаже и северну светлост. Преноћиште у јурти по цени од 2900 рубаља (45 долара) само ће појачати осећај да се налазите „на крају света“. Има све што је потребно једном туристи, струју, топлу воду и WiFi.

Ноћ у музеју

Наравно, није реч о правом музеју, то су ипакапартмани. Међутим, уз мноштво антиквитета, и најинтересантнију ставку у понуди, брачни кревет Марије Антоаенете тешко је отети се утиску да се не налазите управо у музеју. У луксузним апартманима налази се велика трпезарија, чајна соба, два купатила, две гардеробе, радна соба, камин, пећ у функцији.

Власници обећавају изузетну услугу (укључујући трансфер најбољим аутомобилима лукс класе) и апартмане препоручују за затворене разговоре, аукције, пријеме и романтичне вечере. Преноћиште кошта 250 хиљада рубаља (43,800 долара). Стан се налази у бившој престоници Руске империје Санкт Петербургу (где би иначе био).

Хостел на висини од 3.780 метара

Место за оне који воле да се попну високо.Хостелсе налази на планини Елбрус, на висини од 3.780 метара (уколико желите особље хостела ће вам уприличити фото сесију на 4,5 хиљаде метара). Власници нуде топлу кућу за осморо људи, заједнички тоалет са умиваоником, трпезарију, курс скијања и сноуборда, помоћ око трансфера до најближег аеродрома и могућност набавке хране и алкохола. Цена је 1500 рубаља по дану (23 долара).

Лофт у старој пивари

Стара пиварау центру Москве данас је стециште ноћних клубова, елитних ресторана и барова. Од Кремља је удаљена десет минута таксијем. Пиво су овде још увек прави, али тиме се бави неколико малих приватних пивара. Једна од њих припада власнику лофта, а гостима се обећава да ће бити послужени пивом. Цена је 4000 рубаља (62,5 долара)

Руска изба

На овој дестинацији удаљеној осам километара од Сергијевог Посада истог часа осете се све чари руског колорита. Етнографско село са неколико колиба налази се рубу шуме и нуди широк дијапазон разоноде, од правог руског парног купатила са самоваром и рибљом чорбом у посуди од ливеног гвожђа до руске каше и уштипака (оладје) за доручак.

Ноћење кошта 4.300 рубаља или 67 долара (у цену не улази парно купатило и друге занимације). Може се
изнајмитипосебна изба или место у заједничкој изби. Љубитељима екстремних авантура власници предлажу ноћење у сењаку.

Бунгалови у скандинавском стилу

Петбунгаловасмештено је у боровој шуми у Лењинградској области. Налазе се на простору забавног парка који има руско парно купатило, шест стаза са конопцима за децу и одрасле, зид за пењање и ресторан. Поглед из поткровља бунгалова пружа се на језеро. Ноћење кошта 1500 рубаља (23 долара).

Апартмани на имању

Аутентичноимањеруских великопоседника Строганов-Голицин на подручју града Тосно, шездесет километара од Санкт Петербурга. Породично имање краси мноштво порцелана, бронзе, таписерије, старински и модерни намештај, слике из деветнаестог и двадесетог века, а са прозора свих соба пружа се поглед на енглески парк са водопадима и језерима. Многи туристи долазе на имање на излет, а ноћење кошта 9000 рубаља (140 долара). У цену су укључена три оброка и активности попут вожње бициклом, руког билијара, вожње чамцем и друго.

Апартмани са погледом на Казањску саборну цркву, у суседству Достојевског

Писац Фјодор Достојевски живео је у суседном стану 1846.године. Кућа је саграђена крајем 18. века. У стану се налазе оригинални камин, пећ и гипсани радови, који представљају историјску вредност и под заштитом су државе, односно паском Комитета за очување историјских и културних споменика Санкт Петербурга

Из обе спаваће собе и са балкона пружа се поглед на Казањску саборну цркву из највеће близине. „Напољу је све због чега сте дошли у Санкт Петербург, романтичне старинске зграде, храмови, споменици архитектуре, музеји, чувени ресторани, све је то на само неколико корака од вас”,
поручујевласник. Цена дневног боравка је 3.859 рубаља (60 долара).

Јекатерина Синељшчикова,
Russia beyond