Борисов: Русија заинтересована за пројекат изградње метроа у Србији

06-03-2020 09:58:29 | | фото: © Мосинжпроект/ vostok.rs |

Потпредседник владе Русије рекао је да Москва очекује да се продуби сарадња у модернизацији железничке инфраструктуре Србије


Руска Федерација заинтересована је за пројекат изградње метроа у Србији, изјавио је потпредседник владе Јуриј Борисов, говорећи у у Казању на 18. састанку Међувладиног руско-србског одбора за трговинску, економску, научну и техничку сарадњу.

"Један од водећих инфраструктурних пројеката (Русије и Србије) могла би бити изградња метроа у Србији", рекао је он, преноси ТАСС.


Борисов је такође напоменуо да Русија очекује да ће се продубити сарадња у модернизацији железничке инфраструктуре Србије.

„Напори `Уралтрансмаша`, који преговара са србском страном о свеобухватној модернизацији трамвајске флоте престонице Србије, испоруком најмодернијих трамваја, заслужују подршку“, додао је потпредседник Владе.

Према издању "Железнице", србска влада ће за реализацију овог пројекта издвојити 57,5 ​​милиона евра, а додатних 172,5 милиона евра обезбедиће Русија као извозни зајам у складу са споразумом потписаним у октобру 2019. године.

У Србији се планира значајно издвајање средстава за спровођење националног програма развоја инфраструктуре.