„Дипломатска“ ракија поново „златна“

02-10-2020 11:59:01 | | фото: Савићевић ракија/ vostok.rs |

„Ракија Савићевић“ - мала породична дестилерија из Ивањице, добила је златну медаљу Новосадског сајма сајма за ракију шљивовицу "Сербка"


Новосадски сајам - још једна у низу медаља за ракију "Савићевић" или како је називају "дипломатска" ракија. Ракија која се убраја међу једне од најбољих у Србији окитила се још једном златном медаљом "Најбољи у 2020".

Ракија

Радује чињеница да у задње време долази све више и више квалитетних ракија, а које постају већ препознатљиве широм света. Па тако и ова, ракија "Сербка", назив је добила "дипломатска" јер
је доспела и у кухињу администрације председника Путина, а већ годинама се налази и у Државној думи и свим већим институцијама Руске Федерације.Такође, "Сербка" се служи на пријемима у амбасади Руске Федерације у Београду, као и Министарству спољних послова Србије. Тако је на поклон добио и министар спољних послова Сергеј Лавров.

Радује чињеница што је последњих година ракија као србски бренду већем обиму изашла ван граница Србије, првенствено захваљујући вредним и домишљатим произвођачима који су својим радом, један традиционални производ представили у модерном руху. Унапређена је технологија и начин производње, као и дизајн, и сигурно може стати раме уз раме са најквалитетнијим светским алкохолним пићима.

Власник дестилерије "Савићевић", Саша Савићевић каже да још једна златна медаља доказује да природни и традиционални начин прављења ракије, уз наравно квалитетно воће, гарантује успех.

"Радује чињеница да имамо медаља, пехара, диплома и других признања вишеструко више него колико постоји наша дестилерија, те да се ракија служи у многим званичним институцијама. Наравно, чињеница је да производња на традиционалан начин уз квалитетно воће даје гаранцију за квалитетну ракију. Још једно признање је и признање за љубитеље наше ракије, јер без њих, свега овога не би ни нило", каже Саша Савићевић.


Из "Ракије Савићевић" истичу да природна ракија и њен квалитет бивају одмах препознати од стране уживалаца овог пића, јер с друге стране, познаваоци и љубитељи овог пића веома лако могу уочити вештачке елементе у производњи ракије.

"Производња свих ракија се врши искључиво механичко-природним путем са већ постојећим особинама воћа. Да би ракија била врхунског квалитета, вештачке ароме, додатни шећери и остали хемијски елементи су стриктно забрањени", додаје Савићевић.

Стога уздравље!