„Најлепша земља“ у објективу фотографа аматера

23-01-2021 07:57:15 | | фото: © Александар Романов: Плишани меда / Russia beyond/ v |

Руско географско друштво расписало је фото конкурс под називом „Најлепша земља“. Oбјављујемо прве пристигле фотографије.


Конкурс за избор најлепших фотографија Русије под називом „Најлепша земља“ Руско географско друштво организује од 2015. Сваке године хиљаде фотографа шаљу снимке начињене скупим камерама, али и најобичнијим паметним телефонима. Жири оцењује радове у десет категорија, од дивних пејзажа до необичних сцена из дивље природе. Погледајте фотографије које су прве стигле 2021. године, пише Russia beyond.

Александар Романов: Плишани меда

Девојчица са медом. Фотографија је снимљена у Јамало-Ненецком аутономном округу на Тазовском полуострву прошле године.

Ольга Александрова: Стигни ме ако можеш

Олга Александрова ја ауторка популарног блога о животињама на Тајмиру. Фотографише их у најнеобичнијим могућим ситауцијама. Овај арктички соко унет је у Црвену књигу угрожених врста.

Григориј Ивањиков: Зимски пејзаж рта Анива на острву Сахалин

Светионик на рту Анива једна је од најчувенијих знаменитости на острву Сахалин. Налази се на граници Охотског мора, окованог ледом, и топлог залива Анива.

Александар Меркушев: Олупина потопљеног брода

Поларна светлост сликана у ноћи између 7. и 8. фебруара у Мурманској области. На фотографији је стари, заборављени брод ПКЗ-112 у заливу Пала.

Јевгениј Хиљкејевич: На путу према врху Тумрок

Радијално успињање на врх Тумрок на Камчатки. Пут иде преко гребена, понекад под мањим углом и широким, а повремено са уским и вртоглаво стримим падинама. Овакав поход сматра се далеко најкомпликованијим.

Олег Богданов: Лисица

Фотографија ове лисице незадовољне снегом направљена је у Иљменском резервату природе у Чељабинској области прошле године. Лисице које обитавају на северу Русије крупније су и интензивиније боје крзна.

Сергеиј Пестерев: Залеђени Бајкал

Током зиме језеро Бајкал постаје истинско царство леда најразлиучитијих облика и боја. Погледајте само каква је то лепота. На нашем порталу раније је објављен текст посвећен феномену леда на Бајкалу.

Николај Сапронов: Добро јутро, Чегете!

Падине Елбруса у Кабардино Балкарији једно је од најлепших места за сликање изласка и заласка сунца. Фотографија је направљена са висине од око 4200 метара са погледом на Чегет иза кога се већ виде планински врхови Грузије.

Јевгенииј Плешков: Мрачни сапутник

Не, не видите дупло. То су једноставно две сове које су се добро скриле једна иза друге. Фотографија је начињена у граду Мајкоп у Адигеји.

Дмитриј Кочергин: Месечева соната

Зимска бајка у националном парку Таганај на Јужном Уралу. Фотографија је снимљена 2020. године.

Олег Семенкевич: У селу

Права зимска фотографија из села у Мурманској области, у близини града Апатиди.

Russia beyond