Емир Кустурица и „Гаспром њефт“ спојили музику и биоскоп у формату „Кустендорф концерт“

28-09-2021 01:06:10 | | фото: © НИС/ vostok.rs |


„Кустендорф концерт“ познатог србског редитеља Емира Кустурице и његове музичке групе "The No Smoking Orchestra" доступан је од данас наYoutube платформи. Снимак наступа из Дрвенграда је креативна замена за традиционални фестивал руске музике "Kustendorf classic", који се ове године није одржао у уобичајеном формату због пандемије корона вируса. На концерту су заједно са музичарима "The No Smoking Orchestra" свирали и млади музичари из Србије и Русије, учесници претходно одржаних фестивала.

\"Нафтна

„Кустендорф концерт“почео је италијанском тарантелом у аранжману "The No Smoking Orchestra" и преко најбољих песама бенда Емира Кустурице у финалу стигао до чувеног "Словенског марша" Петра Илича Чајковског. Уз Емира и „The No Smoking Orchestra“, свирали су и студенти из Србије, Бранка Барош (виолина), Димитрије Симић (хармоника), Димитрије Младеновић (клавир), Борисав Станић (кларинет) као и студенти из Русије, Камила Залијева (сопран), Василиса Јевстигњејева (клавир) и Лука Белозеров (флаута). За нове аранжмане, побринуо се један од најперспективнијих србских композитора млађе генерације, Александар Сале Седлар.

Поред добре музике, cнимак ће вас водити кроз пределе Мокре Горе и Русије.

Од данас, 28. септембра филм-концерт је свима доступан путем линкаhttps://kustendorfclassic.online/.

Након уклањања ограничења због корона вируса, планира се да се фестивалско такмичење врати на терене Дрвенграда. Иако није искључено, да ће при том и нови формат освојити за себе право на постојање, јер што је више добре музике, то је боље.

„Због ограничења изазваних пандемијом Корона вируса, Дрвенград ове године није могао да прими младе музичаре из Србије и Русије. Они овде долазе од 2013. године, како би у једној апсолутно слободној атмосфери испољили свој дух кроз музику, као и како би разменили искуства са познатим музичарима. The No Smoking Orchestra је овде у селу снимио наш балкански „драјв“ – Kustendorf CONCERT, уз учешће младих музичара из Србије и Русије. Надам се да ћемо следеће године са нашим пријатељима из Гаспром њефта, фестивал одржати поново овде“, истакао је Емир Кустурица.

Све информације о фестивалу, могу се погледати на:https://www.facebook.com/kustendorfclassic
иhttps://www.instagram.com/kustendorf_classic/