РТ: Пушков осудио „невероватну глупост“ америчких „псеудо-стручњака“

22-01-2022 12:45:01 | | фото: © Sputnik / Nina Zotina / RT/ vostok.rs |


Амерички аналитичари који прате Русију и бивши Совјетски Савез никако не успевају да разумеју менталитет људи који живе у највећој земљи света, саопштио је један од руских сенатора Алексеј Пушков, док западни стручњаци разматрају догађаје који се дешавају дуж границе са Украјином.


Алексеј Пушков је осудио изјаву Мајкла Мекфола, познатог „посматрача Русије“ и професора са Станфорда који је раније био амбасадор Вашингтона у Русији у време председника Барака Обаме.

Антируски академикМекфол је саопштио да је „украјинска демократија данас, а не чланство Украјине у НАТО-у у некој далекој будућности, права претња Путину“.

Осврћући се на његове речи, Пушков је осудио „невероватну глупост ове тезе“, за коју је инсистирао да се „псеудо-стручњаци за Русију изнова понављају у Сједињеним Државама“.

"То говори само једно, они не знају ништа о ставу велике већине руских грађана према ономе што се дешава у Украјини и не желе да знају“. Он је оптужио западне стручњаке да живе „у својим лажним идеологијама, где им је удобно и згодно”.

„Тешко је наћи људе у Русији који би сањали о животу као што је сада у Украјини“, рекао је он.

"Немогуће је завидети на томе."

Пушковљеве изјаве долазе усред обрачуна са високопрофилираним украјинским политичким личностима. Суд у Кијеву је у среду одбио захтев тужиоца да се бивши украјински председник Петро Порошенко стави иза решетака док чека на суђење за низ озбиљних оптужби. Наређено му је да преда своја документа која су коришћена за међународна путовања.

Извор:РТ