Чижов: Ако ЕУ својим понашањем заиста натера Гаспром да затвори вентил, онда ће им преостати само да се надају постепеном отопљавању

29-03-2022 07:32:05 | | фото: © РИА Новости / Виталий Тимкив/ vostok.rs |


Ако Европа својим понашањем натера "Гаспром" да затвори вентил, преостаје јој само да се нада отопљавању и тражењу алтернатива, рекао је Владимир Чижов, стални представник Руске Федерације при ЕУ.


Према његовим речима, Москва није саопштила да претварањем плаћања у рубље за гас „затвара вентил“, него да намерава да предложи како да се плаћа у рубљама, како да се пребаце и мењају еври у рубље.

„Ако својим понашањем заиста натерају Гаспром да затвори вентил, онда ће им преостати само да се надају, прво, постепеном отопљавању – уосталом, пролеће долази у Европу, и, друго, да ће пре следеће зиме некако решити овај проблем “, рекао је Чижов у емисији ТВ канала Русија 24.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti