Јапан забранио извоз луксузне робе у Русију

29-03-2022 09:52:42 | | фото: © РИА Новости / Дмитрий Астахов/ vostok.rs |


Јапанска влада од 5. априла забрањује извоз луксузне робе у Русију, укључујући аутомобиле и накит, рекао је на конференцији за новинаре шеф Министарства економије, трговине и индустрије Коичи Хагиуда.


"Одлуком Владе, од 5. априла уводи се забрана извоза у Русију луксузне робе, укључујући премијум аутомобиле, драго камење и накит“, рекао је он.


Међу забрањеном робом налази се
луксузна роба, укључујући премијум аутомобиле, драго камење, накит,алкохолна пића, дувански производи, козметика, парфеми, производи од крзна и коже, шешири, одећа и обућа, стаклени производи, керамика, теписи, клавири, антиквитети, ликовна уметност, мотоцикли, лаптопови као и модели сатова који користе племените метале.

Токио је увео неколико пакета санкција Москви. Конкретно, искључио је Русију из режима повлашћене земље и увео забрану извоза за 275 артикала од 18. марта, укључујући полупроводнике, радаре, сензоре, ласере, комуникациону опрему, уређаје за снимање и њихове компоненте, софтвер, компоненте за тракторе, гаснотурбинске моторе за авионе и њихове компоненте, опрема за прераду нафте...


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti