Мађарска: Плаћање руског гаса у рубљама неће представљати кршење санкција Русији

09-04-2022 12:04:37 | | фото: © РИА Новости / Стрингер/ vostok.rs |


Плаћање руског гаса у рубљама неће представљати кршење европских санкција Русији, пошто Будимпешта има билатерални уговор са Москвом, а питање валуте плаћања је техничко, рекао је портпарол мађарске владе Золтан Ковач у интервјуу за Си-Ен-Ен.

Раније је шеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен рекла да би Мађарска прекршила санкције ако би плаћала руски гас у рубљама.

"ЕУ још нема заједничку куповину гаса и нафте за европске земље. Ми се и даље придржавамо уговора закључених са Русијом у вези са нафтом и гасом. У складу са њима, техничко је питање у којој валути се плаћа и то не значи заобилажење било какву политику санкција. Као што добро знамо, мађарска привреда и мађарско становништво зависе од руског гаса за 85 одсто“, рекао је Ковач.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti