РТ: САД не планирају да врате заплењену руску имовину - Џејк Саливан

14-04-2022 06:33:41 | | фото: © Getty Images / Rattanakun Thongbun / EyeEm / RT/ vo |

Саветник за националну безбедност каже да ће Вашингтон пронаћи боље решење

Вашингтон не планира да врати имовину одузету руским бизнисменима у оквиру последњих санкција уведених Москви због војне операције у Украјини, изјавио је амерички саветник за националну безбедност Џејк Саливен.

„Наш циљ није да их вратимо“, рекао је Саливан у Економском клубу Вашингтона, додајући да ће америчке власти искористити заплењену имовину „на бољи начин“.

„Постоје ауторитети које имамо, а постоје и други ауторитети које бисмо можда могли да развијемо, и то је нешто на шта активно гледамо“, додао је званичник.

Бела кућа је увела неколико рунди санкција Москви од 24. фебруара, када је почела руска војна операција у Украјини. Као део санција, америчке власти су заплениле руску имовину, заједно са оном која припадају предузећима и истакнутим појединцима у земљи.

Неколико америчких конгресмена је већ позвало на продају или ликвидацију руске имовине захваћене кампањом санкција, наводећи да би приход требало да се искористи за обнову Украјине.

Руски председник Владимир Путин рекао је да Москва не планира да национализује страну имовину у Русији као одговор.

"За разлику од западних земаља, ми ћемо поштовати имовинска права“, рекао је он.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti