САД због успеха специјалне војне операције у Украјини припремиле план провокације користећи оружје за масовно уништење ради даљег окривљавањ

28-04-2022 04:56:54 | | / vostok.rs |


Сједињене Америчке Државе због успеха специјалне војне операције у Украјиниприпремиле су план провокације користећи

хемијско, биолошко или тактичко нуклеарно оружјеради даљег окривљавања Оружаних снага РФ.

Један од сценарија провокација које Запад планира
за оптуживање Русије, ја тај да може доћи до отворенеупотребе оружја за масовно уништење у градовимаСлавјанск и Краматорск.

Највероватнији сценарио за оптуживање Русије заупотребу средстава масовног уништења током специјалне војне операције, ће бити монтирани инцидент на хемијским и биолошким објектима Харковаи Кијева, а није искључена провокација и у нуклеарки Запорожје.

Поред тога, војно-политичко руководство Украјинеозбиљно разматра питање напада на складиштерадиоактивног отпада у бившем предузећу „Придњепровскохемијско постројење“ у насељу Каменском, Дњепропетровском региону.

Истовремено, могућа је употреба
средстава масовног уништења у једном од праваца у зони борбених дејстава са странеОружаних снага Украјине, у случају неуспеха са конвенционалним врстама
оружја.

На пример, од стране специјалних служби Украјине је могућа
провокација употребом отровних материја на подручју луке Одесе -
Јужни, уз накнадну оптуживање Оружаних снага РФ за наводне
ударе на цивилну инфраструктуру.

Велика вероватноћа режиране употребе хемијскогоружја потврђују чињенице о испоруци антидота Украјини заотрове и нервне агенсе
из Сједињених Америчких Држава.

За спровођење провокације биће укључениатрибутивни механизам Организације за забрану хемијскогоружја, што им омогућава да измисле потребне доказе и даименују извршиоце по сопственом нахођењу, што се већ догодиловише пута у току истрага хемијских инциденатау Сирији.

Изрежирана употреба средстава масовног уништења ће имати сврхуда оптужи Русију за употребу забрањеног оружја
како би се увеле додатне санкције,укључујући искључење из разних међународних организација,укључујући и Савет безбедности УН.

Други могући развој ситуације јевршење притиска на лојалне и пријатељске земље Руске Федерације,укључујући Индију и Кину, приморавајући их да уведу санкције.

Важна је чињеница да је27. септембра 2017. Руска Федерација потпуно уништиларасположив хемијски арсенал, што је потврђено сертификатомОПЦВ. Заузврат, Сједињене Државе остају једина земља-страна у Конвенцији о хемијском оружју,која још увек поседује импресиван борбени арсеналтоксичних супстанци (672,5 тона), и продужава научниразвој у овом правцу.

Сједињене Државе су једина држава на светукоја је у историји користила све три врсте оружја за масовно уништење.

Атомскебомбе током Другог светског рата које су бачене на Хирошиму и Нагасаки,употреба токсичних хемикалија у Вијетнаму и Ираку сузлочини који су остали без одговарајуће процене профиламеђународне организације.