САД дозволиле трансакције са Русијом у вези са ђубривима и храном

15-07-2022 09:02:29 | | фото: © РИА Новости / Антон Денисов/ vostok.rs |


Министарство финансија САД ублажило је рестриктивне мере против Русије, дозвољавајући трансакције са Русијом у вези са храном, ђубривима, семеном, лековима и медицинском опремом, наводи се у саопштењу на сајту.


„Све трансакције у вези са производњом, продајом или транспортом пољопривредних добара, опреме, лекова, медицинских производа, резервних делова и компоненти или ажурирања софтвера за медицинска средства“, наводи се у документу.

Одлука се такође односи на превенцију, дијагнозу или лечење коронавируса, укључујући спровођење неопходних медицинских истраживања и текућих клиничких испитивања.

Појашњава се да је реч о прехрамбеним производима за људе и животиње, минералним и органским ђубривима, семену за сетву, репродуктивном материјалу за сточарство, лековима и медицинској опреми.

Вашингтон је такође укинуо санкције филијали Алфа-Банке у Казахстану.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti