Гаспром и Иранска национална нафтна компанија потписали меморандум о стратешкој сарадњи

19-07-2022 03:01:09 | | фото: © РИА Новости / Владимир Астапкович/ vostok.rs |


Гаспром и Иранска национална нафтна компанија (ИННК) потписали су у Техерану меморандум о нафтној сарадњи, преноси иранска агенција Тасним.


„Потписан је меморандум о стратешкој сарадњи између Националне иранске нафтне компаније и руске компаније Гаспром“, наводи се у саопштењу.


Напомиње се да је директор ИННК-а овај меморандум назвао највећом страном инвестицијом у историји иранске нафтне индустрије.

Иранска агенција Шана саопштила је да износ споразума између две нафтне компаније Русије и Ирана износи 40 милијарди долара.
Агенција је навела и да меморандум предвиђа развој гасних поља на иранском острву Киш, развој иранског нафтног поља Северни Парс, развој поља Јужни Парс, као и развој још шест нафтних поља. Споразум обухвата и размену гаса и петрохемијских и гасних производа између Руске Федерације и Ирана, завршетак пројеката изградње терминала за гас и изградњу извозних гасовода.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti