Немачка: Пуштање „Северног тока 2“ значило би капитулацију Европе пред Русијом

22-07-2022 02:24:35 | | фото: © Nord Stream 2 / Nikolai Ryutin/ vostok.rs |


Пуштање "Северног тока 2" значило би капитулацију Европе пред Русијом, рекао је немачки вицеканцелар и министар економије Роберт Хабек у интервјуу за ЗДФ.


По његовом мишљењу, пуштање у рад гасовода постало би симбол чињенице да је Москва уништила европске санкције и остварила своје циљеве.


"То би било подизање беле заставе у Немачкој и Европи. Не би требало то да радимо", додао је Хабек.


Он је додао да Немачка треба да буде економичнија у трошењу енергената и напоменуо да треба пронаћи алтернативне снабдеваче гасом.

"Северни ток 2" се протеже од обале Русије преко Балтичког мора до Немачке и састоји се од два крака укупног капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње. Изградња је завршена 10. септембра 2021. године и гасовод је у потпуности спреман за рад. Гсовод никада није пуштен у рад, а након почетка руске специјалне операције Берлин је замрзнуо процедуре везане за пројекат и суспендовао сертификацију.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti