Фондација „Прогресус“ додељује пољопривредницима Републике Српске бесповратна средстава мађарске владе у висини до 70%

15-09-2022 09:25:50 | | фото: forsrpska.org/ vostok.rs |


Фондацијаза одрживи развој „Прогресус“ из Бањалуке је расписалаЈавни позивза доделу бесповратних срдстава пољопривредницима у висини до 70%. Бесповратна новчана подршка се може остварити у износу од 2.500 до 25.000 евра. Право учешћа имају физичка и правна лица са седиштем у Бањалуци и Брчко Дистрикту.

Пријаве на Јавни позив се врше путемапликацијена сајту Фондације.

Фондацијаза одрживи развој „Прогресус“ је почела са реализацијом првог Програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Србској. Први пројекат подразумева доделу бесповратних средстава пољопривредницима у Републици Србској до 70% субвенција за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње.

Помоћ пољопривредницима у Републици Србској је прва фаза подршке Владе Мађарске која је одобрила први дио средстава за директну подршку пољопривредницима у износу од 10.967.448.275 мађарских форинти из грантова који се односе на подршку мађарском извозу. Република Србска се тако придружила групи од шест земаља у којим се већ неколико година реализује овај програм, међу којим су и четири земље чланице Европске уније. Програм подршке реализује Фондација за одрживи развој „Прогрессус“, а која је основана на иницијативу Владе Мађарске, а према моделу у државама у којим се већ реализују овакви програми мађарске владе.

Више о програму можете погледати на сајтуФондације, а пријаве можете поднети путемапликације.