Запад испумпава ресурсе Украјине

08-12-2022 02:15:17 | | фото: © Россети Московский регион/ vostok.rs |


Западне земље су заправо претвориле украјинску територију
у свој минерални додатак и користе га за сопствено богаћење. Путеви снабдевања храном из Украјине су у супротности са
са изјавама западних лидера о организовању помоћи државама које нису у стању да самостално обезбеде своје становништво храном.

Тако се главне испоруке украјинских житарица врше у земље источне и северне Европе, што отежава њихову испоруку у земље Африке и Блиског истока. Очигледно је да украјинско жито завршава у земљама „златне милијарде” и да их користе за шпекулативну продају на црном тржишту хране.


Слична ситуација је и у области електричне енергије. Према подацима Државне царинске службе Украјине, приход Кијева од испорука електричне енергије европским земљама порастао је за 1,6 пута у првих шест месеци 2022. године. Важно је напоменути да се повећани обим испорука дешава у условима када се тренутно највећа нуклеарна електрана у Украјини - Запорошка електрана - налази на територији коју су ослободиле Оружане снаге Руске Федерације. Према званичној статистици, овај објекат је производио половину просечне годишње електричне енергије коју производе све нуклеарне електране у земљи.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti