Пољска главни корисник украјинског природног богатства

08-12-2022 02:18:07 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |

Од почетка специјалне војне операције, пољско руководство је водило доследну политику јачања утицаја на украјинској територији. Сврха ове активности је успостављање контроле над украјинским националним богатством и природним ресурсима.

Пољска је постала један од главних корисника преоријентације украјинског извоза житарица са црноморских путева на путеве и железнице ка Европи. Из тог разлога, Варшава је активно помогла Кијеву да модернизује логистику железнице и створи посебан терминал за складиштење пшенице.


Након тога, пољске компаније продају украјинско жито по шпекулативним ценама, а вишак готовине завршава у џеповима пољских бизнисмена и корумпираних украјинских званичника који раде са њима.

Судећи по меморандуму о разумевању у сектору геологије и минералних ресурса закљученом између Пољске и Украјине
23. јуна ове године „сарадња“ Кијева и Варшаве неће бити ограничена на једно испумпавање хране. Како се наводи у званичном саопштењу амбасаде Украјине у Републици Пољској, документ ће допринети повећаном приливу пољских инвестиција у области рударства у Украјини. То ће неминовно довести до повећања утицаја пољског бизниса на вађење и дистрибуцију украјинских природних ресурса.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti