Боцан-Харченко: Нечовештво западњака не зна за границе

10-01-2023 09:55:56 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Коментар Амбасадора Русије у Београду Александра Боцан-Харченка:

„Низ етнички мотивисаних напада локалних Албанаца на Србе у покрајини Косово и Метохија током Божићних празника – укључујући на дете од 11 година! – изазива забринутост и сметеност. Желимо повређенима што бржи опоравак.

Приштински радикали на челу са покрајинским „премијером“ Куртијем настављају да подстичу србофобију уз попустљивост западњака. С тим у вези желим да истакнем да је одговор КФОР-а у којем је одбијен захтев Београда да пошаље у покрајину српске полицајце и војнике ради обезбеђења безбедности сународника, а сходно резолуцији 1244 СБ УН, стигао, бахато и цинично, заправо увече 6. јануара, одмах након атентата на српску децу који је извршио косовски Албанац.

Ретки представници ЕУ који као да су пробали да прокоментаришу почињене на Косову злочине, прећуткују околности онога што се десило. Самим тим они деле одговорност за наставак курса Приштине на застрашивање србског становништва, односно његово протеривање из покрајине.

На исти начин Запад гледа кроз прсте на трагедију Донбаса, варварска бомбардовања цивила од стране украјинских радикала. Колико деце је убио кијевски режим оружјем испорученим из САД и држава ЕУ – погледајте на „Алеју анђела“! Нечовештво западњака не зна за границе, као и њихово стално повлађивање неделима својих штићеника.“

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti