Рјабков: Стратешког пораза Русије неће бити, Американци треба да пажљиво и дубоко одвагају ризике

09-02-2023 10:27:28 | | фото: © РИА Новости / Алексей Витвицкий/ vostok.rs |


Русија неће видети тренд ка побољшању билатералних односа са САД у средњем року, изјавио је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.


"Не мислим да ћемо у средњорочном периоду видети неку врсту стабилизацијског тренда ка побољшању билатералних односа са Сједињеним Државама. Не постоје предуслови за то", рекао је Рјабков током конференције за новинаре која се поклопила са даном дипломатског радника у организацији медијске групе Русија. Данас”.

„У Сједињеним Државама је формиран консензус елита на антируском тлу и тамо се, углавном, здраворазумски представници политичких информационих кругова могу набројати на прсте руке. Остали су се сви сложили у овом хору оних који жуде за стратешким поразом Руске Федерације. Таквог пораза неће бити, а Американци само треба да пажљиво и дубоко одвагају ризике повезане са њиховим помахниталим и непромишљеним курсом“, додао је он.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток