Покушаји да се укине руска култура су пропали, каже званичник

05-04-2023 07:45:52 | | © Vyacheslav Prokofiev/TASS/ vostok.rs |

Дмитриј Поликанов је нагласио да је недавно приметио повратак у нормалност


Изјаве о укидању руске културе биле су преурањене јер је руску културу немогуће поништити. Сви такви покушаји су пропали, рекао је за ТАСС у среду заменик шефа руске агенције за међународну хуманитарну сарадњу Дмитриј Поликанов.

„Изјаве о укидању руске културе биле су преурањене. Руску културу је немогуће отказати“, истакао је заменик шефаРоссотрудничества(Федералне агенције за послове Заједнице независних држава, сународнике који живе у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу). Поликанов је нагласио да је недавно приметио „повратак у нормалност“.Здрав разум почиње да превладава. Покушаји да се укине руска култура су пропали, хвала Богу, рекао је он.

Руски центар науке и културе у Београду обележава 90 година постојања. Најстарија Руска кућа на свету основана је 1933. године средствима 40.000 избеглица које су после револуције живеле у Београду. Руски дом је био центар друштвеног, културног, научног и верског живота руских досељеника. Дневно га је посећивало преко 2.000 људи.

После Другог светског рата Руски дом је преименован у Дом совјетске културе. Под овим именом постојала је до раних 1990-их. 1994. године центар је наставио са радом под данашњим именом. Данас је Руски центар науке и културе у Београду представништво Россотрудничества у Србији.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -
https://t.me/vostokvesti