Јандекс покреће пробу робота-таксија контролисаног вештачком интелигенцијом у московском крају

07-06-2023 06:15:32 | | © Anton Kuznetsov / TASS/ vostok.rs |

У складу са важећим законом, робо-такси ће имати пробног возача у возилу који ће пратити безбедност сваког путовања

Руски технолошки гигант Јандекс покренуо је пробну вожњу роботске такси службе у југозападном московском насељу Јасенево, саопштила је у среду прес служба технолошке компаније.


Сва путовања у таксију којим управља вештачка интелигенција биће наплаћена по паушалној цени од 100 рубаља (1,23 долара). Корисници од 18 и више година имају право да учествују у пробној верзији услуге.

„Јандекс је отворио робо-такси услугу у Москви; сервис за наручивање аутомобила којим управља вештачка интелигенција. Робо-такси тренутно ради у пробном режиму у насељу Јасенево сваког дана од 7:00 до 1:00 часова, може се наручити путем апликације Јандекс Го“, саопштила је компанија.

У складу са важећим законом, робо-такси ће имати пробног возача у возилу који ће пратити безбедност сваког путовања. „Неколико десетина самовозећих аутомобила, укључујући и робо-такси за становнике“ ради у Јасеневу, саопштила је прес служба компаније ТАСС.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: RT