МКО признала негативне финансијске импликације узроковане суспензијом руских спортиста

11-06-2023 02:01:41 | | © Sergei Bobylev / TASS/ vostok.rs |

Очекивани губици МКО-а могли би достићи око милион швајцарских франака (око 1,1 милион долара) ове године

Суспензија руских спортиста са такмичења Међународне клизачке организације (МКО) резултирала је финансијским губицима за организацију, наводи МКО у финансијском извештају објављеном на њеном званичном сајту.


Према извештају, одсуство руских клизача на догађајима МКО-а „у основи је довело до тога да у Русији нема прихода од рекламирања и накнада за медијска права“. Очекивани губици МКО-а могу достићи око милион швајцарских франака (око 1,1 милион долара) 2023. године.

1. марта 2022. Међународна клизачка организација објавила је одлуку да привремено суспендује све спортисте из Русије и Белорусије због украјинске кризе. Суспензија укључује такмичења у уметничком клизању, брзом клизању и брзом клизању на кратким стазама. МКО је у априлу саопштила да ће одлучити о учешћу руских спортиста на међународним турнирима у јуну или октобру.

Међународни олимпијски комитет (МОК) препоручио је 28. марта да међународне федерације дозволе руским и белоруским спортистима да се такмиче под неутралним статусом, док неће моћи да учествују у тимским такмичењима. Спортисти такође не би требало да буду присталице специјалне војне операције или да буду повезани са оружаним снагама или националним безбедносним агенцијама.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС