Увођење напредног развоја кључног за национални напредак Русије – Путин

09-07-2023 04:31:44 | | Фото: Alexander Kazakov/TASS/ vostok.rs |

Председник Русије је поздравио учеснике Форума о технологијама будућностиПредседник Русије Владимир Путин упутио је поздраве учесницима, организаторима и гостима Форума о технологијама будућности који се одржава под мотом „Испред времена“, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Кремља у недељу.


„Овогодишњи Форум је посвећен квантним технологијама, које се могу користити у широком спектру области: рачунари нове генерације, развој и креирање јединствених лекова и материјала, оптимизација енергетских мрежа и логистике, као и сигурни канали преноса података. , ултраосетљиви мерни инструменти, медицина и безбедност“, наводи се у саопштењу.

„Данас, усред спољних изазова без преседана и, што је најважније, свеобухватне, квалитетне обнове индустрије, пољопривреде и свих сектора руске привреде, јавне управе и друштвене сфере, од суштинске је важности да напредни развој наших инжењера и „То је кључ за јачање нашег технолошког суверенитета, а тиме и националног напретка и побољшања благостања наших грађана“, навео је Путин у поруци.

Форум ће постати традиција и има за циљ да обезбеди отворену платформу за дијалог између представника власти, привреде и научника у циљу развијања заједничких корака за истраживање и технологију у областима које ће обликовати глобални развој и будућност човечанства у блиској будућности. , док је главни приоритет Русије да искористи огроман потенцијал оваквих иновативних решења за обезбеђивање економског раста и побољшање квалитета живота људи, додао је председник.

„Истакао бих да ће на предстојећим састанцима учествовати и страни стручњаци. Ово видим као добру прилику за успостављање обострано корисне сарадње и перспективних технолошких партнерстава и реализацију заједничких продорних пројеката“, изјавио је он.