Украјина уложила протест ФИФА и УЕФА због европских фудбалских тимова који играју у Русији

10-07-2023 02:02:16 | | © EPA / STEFFEN SCHMIDT/ vostok.rs |

Санкт Петербург је од 1. до 15. јула домаћин пријатељског предсезонског фудбалског турнира ПАРИ Премијер куп, који укључује утакмице између руског Зенита из Санкт Петербурга, српске Црвене звезде, турског Фенербахчеа и азербејџанског Нефчија

Фудбалски савез Украјине (УАФ) уложио је формалне протесте Међународној федерацији фудбалских асоцијација (ФИФА), светском фудбалском управном телу, и Унији европских фудбалских асоцијација (УЕФА) против учешћа европских фудбалских клубова на заказаном пријатељском турниру у Русији, саопштила је у понедељак прес служба УАФ.


„УАФ је више пута апеловао на УЕФА, ФИФА, на све наше партнере из фудбалске заједнице у Европи и свету да спрече учешће у фудбалским такмичењима у којима учествују руски тимови, укључујући и такмичења на територији Русије“, саопштено је из УАФ, наводи прес служба.

Санкт Петербург, други по величини град у Русији, домаћин је од 1. до 15. јула пријатељског предсезонског фудбалског турнира који укључује утакмице између руског Зенита из Санкт Петербурга, српске Црвене звезде, турског Фенербахчеа и азербејџанског Нефчија.

Забрана фудбала у Русији
ФИФА је саопштила је 28. фебруара 2022. да је репрезентацији Русије и свим професионалним клубовима који представљају земљу забрањено да учествују на ФИФА турнирима.

Такође, УЕФА је донела сличну одлуку у вези са учешћем фудбалске репрезентације Русије на УЕФА турнирима.

И ФИФА и УЕФА навеле су специјалну војну операцију Русије у Украјини као основ за забрану учешћа руских тимова на такмичењима.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС