Република Србска под својом заставом учествује на Играма Брикса

08-06-2024 08:28:08 | | Фото: Getty Images/ vostok.rs |

Руски Казањ предстојећег лета биће домаћин петог издања Игара БРИКС-а на којима ће под својом заставом наступити и Република Србска.


Велика је то ствар за домаће спортисте који ће имати прилику да покажу квалитет на највећој сцени. Највеће заслуге за позив иду на рачун директора Бициклистичког савеза Српске Владимира Куваље који је учешћем на минула два Форума спорта у Кемерову и Перму успоставио нераскидиве везе са челним људима спорта Русије.

"Позив је званично стигао прије неколико дана. Изузетно сам поносан. Такмичари ће се борити у 27 спортова, неки нам и нису блиски, али биће нам велика част да учествујемо. Застава Републике Српске вијориће се високо и на отварању и на затварању Игара. Надам се неком од постоља", изјавио је Куваља.

Позиву ће се радо одазвати и у Рукометном савезу Републике Српске. Први човјек Савеза Маринко Умичевић каже да већ сада крећу са припремама како би спортисти на најбољи начин представили Српску.

"Играће се рукомет на пијеску, мушка и женска селекција. Јуче сам се чуо са предсједником Додиком који је потврдио обавезно учешће. Морамо да се припремимо озбиљно, имамо свој циљ и желимо да достојно презентујемо Републику Српску", изјавио је Умичевић.

Игре у Казању на програму су од 11. до 23. јуна, а на овом такмичењу учествују земље чланице Брикс-а, као и велики број пријатељских земаља. Очекује се наступ спортиста из Русије, Бразила, Кине, Индије, Египта, али и Ирана, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Јужне Африке и Етиопије.

Извор:
АТВ