АББ планира напајање електричних хибридних Волво аутобуса у зонама без загађења у Белгији

11-01-2018 08:16:21 | | automatika.rs/ mojenovosti.com |

АББ –ов систем брзог пуњења ће пунити електричне аутобусе у Намуру, главном граду региона Валонија, у зони без загеђења издувним гасовима. АББ ће доставити, у сарадњи са компанијом Волво Аутобуси, опрему за аутоматизовано брзо пуњење за Намуров систем јавног градског превоза. Ово је други пројекат АББ-а и компаније Волво Аутобуси.

Једанаест нових Волво електричних хибридних аутобуса ће радити у новој зони у центру града. Планирано је да систем постане оперативан до краја 2016. године. АББ-ов уговор укључује постројење и уговор о сервисирању.

Уместо да се аутобуси врате у гаражу како би се повезали на појединачне пуњаче, они ће се напунити у року од неколико минута када се зауставе на терминусу. Овакав начин рада омогућава аутобусима да имају мање, лакше батерије и више места за путнике. Додатна погодност је да су аутобуси у стању да возе на више траса.
“Градови широм света повећавају своја улагања у урбану е-мобилност како би се смањила гужва и побољшао квалитет ваздуха”, рекао је Пекка Тиитинен, дирецтор АББ-ове дивизије Електромоторни погони и индустријска аутоматика. “Комбинација нашег портфолиа технологије Е-мобилности са партнером као што је Волво је кључни елемент наше Неxт Левел стратегије што побољшава квалитет превоза корисника аутобуског градског превоза и смањује трошкове за градске саобраћајне превознике.”
“Електрични аутобуски системи су исплативо решење за градове како би се смањио проблем лошег квалитета ваздуха и буке. Заједно са АББ-ом, Волво има комплетну и конкурентну понуду за градове широм света који желе да пређу на одрживи систем јавног градског превоза “, рекао јеХакан Агневалл, председник Волво аутобуса.
АББ –овоповезивање на брзи пуњач обухвата управљање, даљинску дијагностику и бежичну надоградњу софтвера обезбеђујући поузданост и брз одзив. Са преко 3.000 wеб-повезаних брзихп пуњача електричних возила инсталираних широм света, АББ-ова решења повезивања су водећа у индустрији када је у питању дужина трајања радног века производа.