Одговор Покрета уједињених фантома на СНС спот "Где је градоначелник?"

21-02-2018 03:09:33 | | / mojenovosti.com |


Након премијере нашег претходног спота, кога су медији под директном контролом власти назвали "антисрбским" - вероватно из разлога што оправдану критику (не)рада њихових миљеника доживљавају као напад на Србију, одлучили смо да снимимо песму која је својеврстан одговор на (анти)пропагандни спот листе око Српске напредне странке у Београду.

Предмет тог спота било је исмевање два кандидата за градоначелника, Драгана Ђиласа и Александра Шапића, са нагласком на овог првог, провлачењем тезе да уколико грађани гласају за њихове листе - да се они уопште неће ни бавити Београдом. Наш одговор стога неће бити негативно подсећање на све глупости, грешке, неуспехе и недостатак резултата које има садашња власт - што смо радили у претходним спотовима.

Време је да подвучемо црту и сагледамо чињенице. Само уколико упростимо ствари, ослободимо се стега емоција и направимо рационално поређење - може се уочити јасна разлика између онога кога се СНС највише плаши, између Драгана Ђиласа, најспособнијег и најозбиљнијег опозиционог лидера и његове листе, са једне стране, и целокупне СНС машинерије са друге. И то више није питање таблоидних наслова и популарности, нити је питање тога коме грађани верују на реч.

Пре свега, то је питање постигнутих резултата. Стога је овај наш спот једноставан попис свега онога што је остало Београду и Београђанима за године и деценије које долазе, а што је директна последица Ђиласове доказане способности у послу и политици. То је био први и основни разлог зашто смо подржали Драгана Ђиласа и његову листу на изборима за Скупштину града Београда. Други и једнако битан - победом опозиције у Београду почеће промене у целој Србији. Зато - ПУФнимо их 4. марта, сложно, могуће је!

https://www.youtube.com/watch?v=IFKGyNJ94lU

Покрет уједињених фантома