Семинар јавни наступ, Бања Лука 15.3.2018.

10-03-2018 09:06:44 | | / mojenovosti.com |

Јавни наступ и презентације пословних људи, упркос високој стручности говорника, знају бити досадне и несхватљиве публици којој су намијењене. Самим тим и ефекат јавног наступа може бити поптуно супротан жељеном резултату.

Да би јавни наступ био ефикасан, потребно је испоштовати правила јавног наступа, о чему ћемо учити на семинару „Јавни наступ", који 15.03.2018. године организују Центар за бољи квалитет живота, Јеврејски културни центар „Арие Ливне" и Pro public д.о.о.

Предавач је Владимир Јовановић, менаџер за односе с јавношћу,
Шеф службе за односе с јавношћу Сталне конференције градова и општина – Савез градова и општина Србије
Семинар је намијењен највишем и средњем нивоу менаџмената јавних и приватних предузећа, министарстава, јавних установа и локалних самоуправа, као и свима онима који се припремају за јавни наступ.
Садржај програма:
1)Медијске комуникације. Процес медијске комуникације. Планирање медијске кампање. Национална и глобална медијска сцена. Избор стратегија, тактика и техника комуникације са медијима. Излаз теме: разумијевање циљева и процеса медијске комуникације, израда медијског плана, познавање специфичности различитих медија.

2) Јавни наступ – вјештина презентације. Дефинисање и преношење кључне поруке. Припрема говорника - савладавање треме. Коришћење помоћних визуелних средстава и технике. Планирање, припрема и извођење презентације. Излаз теме: разумијевање правила директне вербалне комуникације
3) Медијски наступ. Основни принципи комуникације са медијима. Технике вербалне и невербалне комуникације у медијском наступу. Изјаве и интервјуи за штампане медије и радио. Гостовање на телевизији. Професионално понашање и облачење у медијским наступима. Излаз теме: познавање техника успјешног медијског наступа.

4) Симулација и снимање пословне презентације. Припрема презентације са полазницима. Тренинг индивидуалне и тимске презентације. Симулација презентације полазника, тренер у улози а)потенцијалног клијента, б)борда директора, ц)чланова тима. Излаз теме: Савладане и увјежбане технике успјешне пословне презентације.

5)Симулација и снимање медијског наступа. Припрема медијског наступа са полазницима. Симулација интервјуа за медије (гостовања у студију). Тренер у улози а)стручног новинара, б)неприпремљеног новинара, ц)непријатељски настројеног новинара. Излаз теме: Савладане и увјежбане технике успјешног медијског наступа.
Анализа успјешности симулираних презентација и медијског наступа. Прегледање и евалуација видео снимака презентација и наступа. Напредне технике медијске комуникације – комуникација у кризној/конфликтној ситуацији.

Котизација износи 89,00 КМ, а у цијену котизације су урачунати материјали, ручак, кафа, вода и сокови.
Семинар ће се одржати у конференцијској сали Јеврејског културног центра, Гавре Вучковића 2, Бања Лука
Рок пријаве за учешће је 13.03.2018., а рок за уплату котизације 14.03.2018. Молимо Вас да не вршите уплату котизације без уредне пријаве организатору, ради боље евиденције полазника. Пријава је обавезна због ограниченог броја мјеста.
Термин одржавања семинара:15.03.2018. (12:00 – 19:00h)

За пријаве попуните пријавни образац

За све додатне информације контактирајте координатора семинара Весну Рачић, на број 065/850-300 или е-пота:propublicbl1@gmail.com