Детаљи напада у Теслићу: Пијана браћа претукла полицајца

13-08-2018 08:43:26 | | / mojenovosti.com |

ТЕСЛИЋ - Двојица младих Теслићана биће пријављени Тужилаштву да су више пута ударили теслићког полицајца.
"Независне" незванично сазнају да су у питању рођена браћа Мухамед Б. (30) и Емир Б. (28), с тим што је старији био у тешком стању пијанства, али је пијан био и млађи.
Инцидент се одиграо након што је 10 минута прије поноћи локалној полицијској станици зазвонио телефон.
"У питању је била анонимна пријава полицији, у којој је наведено да више младића у локалном парку преврће столице", појашњава саговорник "Независних".
Патроли је требало неколико минута како би дошла до парка, а затим је један од полицајаца пришао младићима како би их легитимисао.
"Браћа су, међутим, видно пијана, почела да насрћу на тог полицајца. Прво су га извријеђали, а затим су га неколико пута ударили", открива наш саговорник, упућен у детаље истраге.
Колеге потом прискачу у помоћ полицајцу те хапсе Мухамеда и Емира. Из полиције су потврдили да је њихов колега повријеђен.
"М.Б. и Е.Б. су се претходно у градском парку у Теслићу оглушили о наредбу полиције да престану са нарушавањем јавног реда и мира, након чега су вербално, а потом и физички напали полицајца, нанијевши му повреде", саопштено је из добојске полиције.
Повријеђеном полицајцу је указана љекарска помоћ у Дому здравља Теслић, а потом и у добојској болници. Незванично сазнајемо да су му констатоване лакше повреде.
Како је потврђено из полиције, алко-тестирањем је код Мухамеда утврђено да је имао 2,14 г/кг алкохола у организму, док је код Емира установљено 1,22 г/кг алкохола.
"Они су били на крим-обради и против њих ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен извјештај", рекли су из добојске полиције.
Подсјетимо, атак на полицију у Теслићу забиљежен је и у марту, када је ухапшен Теслићанин Е.А. због напада на полицајце и насилничког понашања. Алко-тестирањем је тада утврђено да је Е.А. имао 1,75 промила алкохола у крви.