КУПИО ГРОБНО МЕСТО, МРТВАЧКИ САНДУК, ОДШТАМПАО УМРЛИЦЕ И ОСТАВИО РАКИЈУ, па пуцао себи у главу

25-08-2018 08:38:31 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Фрањо Борас (88) одлучио је да оде са овог света на насвакидашњи начин. Пре него што ће под крајње необичним околностима испалити смртоносни хитац себи у главу, он је до танчина припремио своју сахрану. Обезбедио је гробно место, купио себи мртвачки сандук и крст, одштампао умрлицу и одвојио ракију за покој душе.

Као у неком филму, прича је почела да се одмотава када је тишину у Улици Милоша Кондића, надомак Школског центра у Прњавору, нарушио пуцањ из Борасовог дворишта.
- Познаници и полицајци су били затечени призором. У дворишту, на простирци са јастуком било је непомично тело власника куће. Рука му је била везана за пиштољ, а на десној слепоочници била је видна рана од испаљеног хица - причају, за "Новости", комшије.
Фрањини познаници кажу и да су им тек тада постале јасне његове најаве да "иза себе неће оставити никакав неред у кући". По уласку у Борасов дом затекли су шокантан призор.
- "Дочекао" нас је мртвачки сандук са погребном постељином, као и све остале ствари за испраћај покојника на онај свет. Уз крст, ту су чак биле и умрлице на Фрањино име, као и флаша са ракијом за покој душе. Остало је само да се попуни простор за дан и час његове сахране, а сем двојице синова, међу ожалошћенима навео је и троје унучади, као и комшије и познанике - причају нам његови познаници.
Некадашњи службеник општинске администрације, Фрањо се још почетком осамдесетих година прошлог века развео од супруге која је нови брак засновала у Бањалуци. Двојица синова из Канаде, односно Америке, ретко су му долазила. Фрањо се одавно жалио да га изједа самоћа, често најављујући да ће сам себи прекратити живот.
- Нисмо, ипак, ни слутили да је свој одлазак тако помно испланирао. Које је тек било чуђење погребника када је Фрањо за себе наручио мртвачки ковчег. Још пре више година. А, када је недавно још одштампао и своју умрлицу било је јасно да је дефинитивно одлучио да раскрсти са овоземаљским животом - кажу нам Фрањине комшије.