Ивица је Дејанове крике за помоћ слушао пет минута, а затим су утихнули: Ноћу чује глас несрећног човека који је нестао у Облачинском језеру

28-08-2018 10:59:21 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Трагедија на Облачинском језеру која се догодила у недељу увече када је у таласима нестао Алексинчанин Дејан Р. (49) могла је да буде још већа да није било Ивице Алексића који је из воде једва живог извукао Дејановог пријатеља Миодрага В. (53). Дејан и Миодраг су се око 23 сата чамцем запловили језером у намери да мрежом лове рибу, иако је то забрањено. Међутим, јак ветар био је кобан за рибокрадице и преврнуо им чамац, што је за једног од њих било кобно.

Како сазнајемо, Миодрага и Дејана је под окриљем ноћи до језера довезао њихов пријатељ Марко С. такође из Алексинца пред чијим очима је и дошло до трагедије. Он је позвао у помоћ Ивицу Алексића који живи недалеко од места несреће знајући да има чамац, те да једини може да помогне у спашавању утопљеника.
- Изашао сам да прошетам пса када сам угледао Марка како трчи и пита где је моја кућа. Када ме је угледао казао ми је:"Брже, даве ми се другови". Дотрчао сам до обале и узео чамац који користе извиђачи, јер је мој био издуван и кренуо ка средини језера. Чуо сам како Риста (Дејан Р) очајнички дозива упомоћ. Три пута је завикао пре него што је настала тишина.
Покушавао сам да што брже веслам али су таласи били велики и ометали ме. Угледао сам Вељу (Миодрага В.) који је у води био до грла и већ на ивици снаге. Убацио сам у чамац па смо заједно наставили потрагу за Ристом. Тражили смо га скоро три сата али од њега није било ни трага ни гласа - описује трагедију Ивица.
Ивица објашњава да су у тренутку несреће Миодраг и Дејан били на средини језера те да је ветар лако преврнуо њихов гумени чамчић.
- На том месту је вода дубока око два и по метра, што је било довољно да се Риста утопи. С обзиром на то да сам га пет минута слушао како дозива упомоћ, верујем да је пливао али да више није имао снаге. Колико сам чуо на брани је пронађен чамац и једна његова чизма и то је све. Пронађене су и мреже којима су ловили рибу... овде има шарана, амура, тостолобика и сомова...
Знам да су се бавили риболовом, тако смо се и упознали на Бованском језеру где сам и ја пецао. Много ми је тешко, Ристини крици ми још одзвањају у ушима, целе ноћи нисам могао да заспим. Знам му супругу, децу... страшно је што је тако страдао - казује Ивица.
Дејанова породица са стрепњом је са обале језера пратила потрагу за несрећним човеком. Његова уплакана супруга је казала новинарима да не жели да коментарише несрећу.
Данашња потрага за Дејановим телом окончана је без резултата, па се очекује да ће се у акцију тражења његових остатака укључити и рониоци.