Додик: Ауто-пут према Београду за шест до седам година

30-08-2018 01:00:09 | | / mojenovosti.com |

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Бијељини да је сарадња са Србијом све интензивнија и изразио увјерење да ће за шест-седам година бити изграђен комплетан ауто-пут од Бањалуке преко Бијељине ка Србији

Додик је истакао да је изградња ауто-пута према Кузмину један од основних пројеката који треба да омогући додатне развојне шансе Бијељине.

"Ових дана разговарамо са предсједником Србије Александром Вучићем и стручњацима из Србије да се нађе додирна тачка ауто-пута, па ће се ући у планирање. Мислим да ни средства нису проблем. Србија је знатно ријешила своје економске и финансијске проблеме, а и ми смо стабилни", рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да је ово најконкретнија сарадња са Србијом до сада.

"До сада је то било исказивање братске солидарности и подршке. Сада имамо конкретне пројекте који се обезбјеђују. Драго ми је што је тај дио помоћи доспио овдје нашом заједничком активношћу", навео је Додик.

Он је нагласио да и заједничка сједница влада Републике Српске и Србије, одржана данас у Требињу, свједочи о све интензивнијој сарадњи са Србијом.

"Док Вучић није дошао и док нисмо инсистирали на томе, нису одржаване заједничке сједнице. Драго ми је што је данас одржана у Требињу које са становишта вриједности које баштини за Републику Српску то апсолутно заслужује", рекао је Додик и најавио могућност да нека од наредних сједница буде одржана и у Бијељини.