“Безбедност на интернету – европска шанса југа Србије”

17-12-2018 03:02:45 | | / mojenovosti.com |



“Безбедност на интернету – европска шанса југа Србије” је назив Регионалне конференције на тему безбедности на Интернету, одржане у Врању током протеклог викенда. Учесници конференцији су били из Србије, Македоније, Бугарске и Kосова и Метохије, те је конференција имала и међународни карактер.

Мића Младеновић, члан Градског већа Врања је на почетку Kонференције поздравио учеснике и скренуо пажњу на свеприсутност Интернета и технологије у данашњем животу и раду, као и на велику важност безбедности у онлајн средини.

Један од стручњака који су представили кључне проблеме у области безбедног коришћења интернета је и Илија Стојановић, који је говорио о замкама Интернета у савременом пословању и о томе како их избећи.

ПР Вишег Тужилаштва у Врању Лепосава Јовчић је у свом излагању направила осврт на тему изазова у правосуђу везаних за безбедност података на Интернету.

Будући да скоро сви медији данас имају своје wеб презенатације и у сталној су онлајн интеракцији са својим читаоцима, безбедност података је врло важна и у свету медија. О овоме је говорио Далибор Милојковић из нишких “Јужних вести”.

Другог дана конференције је било речи о темама безбедности интернет пословања и заштити података.

Ову врло успешну Регионалну конференцију је реализовао Тим за развој и интеграције из Врања, уз Подршку центра за медијску транспарентност и друштвену одговорност, а финансиран је од стране Министарства за туризам и телекомуникације.

И.Трајковић