Јелена Жарић Ковачевић - "Нећемо Мајдан у Србији!"

28-03-2019 10:10:45 | | / mojenovosti.com |Посланица СНС Јелена Жарић Ковачевић затражила је од надлежних да се позабаве наводима о могућем изазивању нереда на протесту који је Савез за Србију најавио за 13. април, а који су, каже, узнемирили јавност.

У делу седнице Скупштине Србије за постављање питања, она је прочитала наводе неименованог извора који је за Информер рекао да је лидер Двери Бошко Обрадовић говорио о најављеном протесту и томе да буду спремни на све, да је потребна максимална радикализација, те да имају намеру "да доведу ситуацију до тоталног усијања".

"Три пута је поменуо Украјину и украјински сценарио као пример на који се треба угледати. Двојица функционера су покушала да му се супротставе, али их је Обрадовић ућуткао. Све је то рекао извор Информера који је члан најужег руководства Двери", рекла је Жарић Ковачевић.

Навела је и да данас на насловној страни Информера пише да се "спремају за Мајдан у Србији", те да чак намеравају да блокирају, односно опкољавају зграде у којима живе политичари и новинари.

"Јавност је узнемирена, посебно јер знамо да се ради о Обрадовићу, који је, нажалост, симбол за насиље у Србији. Сви смо сведоци његовог насилног понашања и насилних метода", каже Жарић Ковачевић.

Они, како је рекла, желе да их на власт доведе улица и због тога је јавност узнемирена, а очигледно су спремни и на изазивање хаоса и нереда само да би се докопали власти.

"Посебно забрињава податак да је Ђилас отпутовао у Вашингтон, где је, како се види из писања штампе, тражио да добије подршку за управо овакве њихове планове. Притом нисмо чули да је он тако нешто демантовао. Очигледно су спремни на све, па и да ризикују нереде и хаос и крвопролиће зарад остваривања својих циљева", каже Жарић Ковачевић.

Навела је да је Санда Рашковић Ивић у петак на протесту у Нишу рекла како у тај град долази "путујући циркус", мислећи на церемонију обележавања страдања нашег народа у НАТО бомбардовању.

"На овај начин је директно увредила све жртве насиља, наругала се свим људима који су изгубили своје најближе у бомбардовању. Без икакаве срамоте она је рекла путујући циркус за комплетан државни врх Србије и Републике Српске, верске поглаваре, дипломатски кор, представнике војске и полиције, и све људе који су дошли да одају почаст погинулима", рекла је Жарић Ковачевић.

То је, каже, иста она Санда Рашковић Ивић која је за "Олују" рекла да је легитимна акција, а за Сребреницу да је геноцидни злочин.

"Да ли је то патриотизам који нуди Санда Рашковић Ивић? Да ли су то квалитети који се нуде на протестима опозиције? За сваку осуду је оваква срамна изјава Рашковић Ивић управо у Нишу, који је претрпео стравичне губитке током и након бомбардовања", навела је Жарић Ковачевић.

Управо, како је нагласила, организатори протеста на којима ће се сутра у Нишу појавити и Ђилас, су они који су најодговорнији за уништавање Ниша.

"Никада таква опозиција неће моћи да победи СНС, јер Нишлије памте ко је, како и на који начин вршио власт", поручила је посланица СНС.

M.H.