Socijalisti sa Juga traže mesto potpredsednika SPS

28-07-2019 08:33:33 | | / mojenovosti.com |

Vranjski Socijalisti očekuju mesto potpredsednika SPS

Na sednici Glavnog odbora SPS, održanoj ove nedelje, uprkos očekivanjima, nisu birani novi stranački funkcioneri, sem Predsednika Izvršnog odbora. Izbor potpredsednika i drugih nosilaca funkcija odložen je za septembar.
Nije tajna da su mnogi nezadovoljni radom stranke, kao i pojedinim funkcionerima, što je potvrdio i sam Ivica Dačić, najavom novih ljudi na odgovornim mestima u stranci, pred opšte izbore u Srbiji na proleće. Dačić je izjavio i da SPS očekuje "barem pola miliona glasova, te da su sada najveći partner u vlasti Srpskoj naprednoj stranci".
Socijalisti iz Vranja dugo su bili jedan od najuticajnih odbora SPS, a tradicionalno su imali i veliku podršku birača. Nakon lokalnih izbora 2016, vlast u Vranju preuzima SNS i koalicija oko nje, a Vranjski SPS je jedno vreme bio i u opoziciji.
Ipak, kako pišu lokalni mediji, teško je očekivati da će Vranjanci dobiti mesto potpredsednika stranke, imajući u vidu da je Novica Tončev iz Surdulice već jedan od potpredsednika. Ivica Dačić je takođe najavio da najveće šanse za mesto u Predsedništvu partije ima narodni poslanik Đorđe Milićević.

Ivan Trajković