Žarić Kovačević: Veće penzije su pokazatelj dobrog rada Vlade

29-10-2019 01:47:11 | | / mojenovosti.com |

Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) izjavila je u Skupštini Srbije da su veće penzije pokazatelj dobrog rada Vlade Srbije u sferi ekonomije.

"Rdi se 46,6 milijardi dinara, i to nam govori da su reforme fiskalne konsolidacije dale rezultate i da je ekonomska politika vidno usmerena na prave stvari, a to su stabilan budžet i mogućnost da i u narednom periodu bude suficita u budžetu" - navela je Žarić Kovačević.

"Treba i da kažemo šta je to švajcarska formula, zato što nas vraća u jedan period do 2012. godine i u period kada je Aleksandar Vučić preuzeo da vodi Vladu, a kasnije Ana Brnabić i dovodi nas do toga sa kakvim stvarima su se oni suočavali, što se tiče finansijske stabilnosti našeg budžeta. Švajcarska formula je, radi svih penzionera koje to interesuje , usklađivanje visine penzija sa rastom cena i zarada, i to 50% u odnosu na inflaciju i 50% u odnosu na rast zarada. Ovo nas očekuje od 1. januara 2020 godine, a to je upravo povećanje penzija po švajcarskoj formuli, i to za više od 5%. Ovaj sistem je mnogo bolji za penzionere, jer je rast zarada obično viši od inflacije, pa ovako postoji mogućnost da penzije više rastu." - dodala je poslanica Žarić Kovačević.M.N.

M.N.