Aston Martin predstavio prvi terenac

20-11-2019 09:39:57 | | / mojenovosti.com |

Tržište terenaca je u stalnom porastu u Evropi i Americi, kao i u Kini i celoj Aziji. Kupci širom sveta vole praktičnost i prostranost ovih vozila, a mnoge auto marke imaju i luksuzne kao i sportske modele terenaca.

Posle Lamborghini Urus, Bentley Bentayga i Rolls Royce Cullinan modela terenca, bilo je samo pitanje vremena kada će i drugi proizvođači iz najviše klase predstaviti svoj SUV. Aston Martin je tako upravo predstavio DBX, svoje viđenje luksuznog terenca.
Čini se da je DBX direktna konkurencija za Porsche Cayenne Turbo, kao i Alfa Romeo Stelvio QV. DBX ima prepoznatljivu prednju masku, sličnu modelima DB9 i DB11. DBX će se proizvoditi u novoj fabrici u Sent Stanu u Južnom Velsu. Luksuzna unutrašnjost je tipična za Aston Martin, dominira koža, kao i veliki multimedijalni ekrani. Motor ima 550 konjskih snaga, a sa 4 litra zapremine i V8 rasporedom ubrzava DBX do stotke za 4.5 sekundi.
Aston Martin očekuje odličnu prodaju na tržištu SAD, a naročito u Kini, gde tržište luksuznih terenaca raste ogromnom brzinom. Aston Martin DBX će koštati od 180.000 eura i naviše, u zavisnosti od opreme.
Ivan Trajković
Foto: Twitter