У Јагодини положен камен темељац за нови вртић

22-11-2019 09:11:44 | | / mojenovosti.com |

„Град који гради вртиће, фабрике, културни центар је град који има добру будућност. То је град где се деца рађају, где су родитељи запослени и град који поштује културу“, изјавио је данас председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма на полагању камена темељца за нов вртић у Јагодини, који ће бити изграђен на локацији већ постојећег вртића „Пиварац“.

„Новоизграђени објекат имаће 1095 квадрата и биће на три спрата. На трећем спрату ће бити сала за физичко са купатилима и опремом за мини спортски објекат. Нов објекат ће имати капацитет за 120 деце, у старом објекту има места за 140 деце, што значи да ће укупно објекат вртића „Пиварац“ у Јагодини имати капацитет за 260 детета. Инвестиција је вредна 60 милиона динара, а од тога 70 посто финансира град Јагодина, а 30 посто држава. Рок за изградњу новог објекта је 120 дана. Јагодинска локална самоуправа је до сада направила 3 вртића и адаптирала у више од 20 села простор за вртић и предшколски одгој. У централном објекту Предшколске установе „Пионир“ смо потпуно адаптирали кухињу, где се спрема храна за све вртиће, са најновијом опремом. Тако да имамо најбоље услове тамо где се деца васпитавају, што је будућност ове државе и хвала васпитачима који одлично васпитавају нашу децу“ рекао је Марковић. „Имајући у виду да је 2018. године у Јагодини рођено 100 деце више него 2017. године и да се из године у годину рађа 100 деца више него претходне године, то значи да ми сваке друге године треба да направимо по један нов вртић и ми већ планирамо где ћемо већ следеће године да направимо још један вртић.

Град Јагодина је на попису становништва 2012. године имала 440 породица више него на попису 2002. године и да је ове године попис, Јагодина би имала 1000 породица више него 2002. године.“ казао је Марковић. „Моја порука свим родитељима и оним потенцијалним родитељима који се тренутно забављају, а који можда размишљају о одласку у иностранство, у неку европску државу, да не одлазе из Јагодине, из овог најлепшег града у Србији“, поручио је Марковић. Извођач радова новог објекта вртића „Пиварац“ у Јагодини је предузеће „Центум“ из Лесквца које победило на јавном позиву и за изградњу вртића и за изградњу новог Културног центра у Јагодини.

M.H.