Све лепоте Шпаније - Kоста Брава хит за летовање наредне године

10-12-2019 11:51:23 | | / mojenovosti.com |

Шпанија је земља која може да се похвали модерним градовима, живописном природом, топлим морем, прекрасним плажама и сјајним медитеранским летовалиштима која из године у годину маме све више и више туриста у ову земљу. Барселона је једна од најпосећенијих дестинација у Шпанији, али поред овог града из снова постоји још неколико места која се налазе на импресивној обали Каталоније.

Један од најпопуларнијих предела на шпанској обали свакако је Kоста Брава, која се простире од места Бланес па све до границе са Француском. У преводу са шпанског Kоста Брава значи Дивља обала, а то име дугује стрмом рељефу, бројним заливима и рибарским сеоцима.

Све плаже на Kоста Брави су пешчане и широке, па тако има места за све заинтересоване туристе који сваког лета хрле на ове обале, не би ли уживали у природи, храни и неодољивом звуку мора. Када је у питању Шпанија летовање је идеална прилика да посетите ову земљу, а у наставку сазнајте зашто је баш Kоста Брава место које не би смело да заобиђете наредне године.

Зашто посетити Kоста Браву - дивљу обалу на Медитерану

Kоста Брава је један од најромантичнијих предела у Европи, са прелепим плажама и нетакнутом природом на самој обали. Kоста Брава без проблема може да стане раме уз раме са свим гламурозним обалама Медитерана, укључујући и Азурну обалу и њене градове.

Ова дивља обала је прави драгуљ Шпаније и поседује све оно што је потребно туристима - прелепо тиркизно море, ушушкане кућице изнад самог залива, залазак сунца који одузима дах и прекрасну стеновиту обалу.

Незаобилазна летовалишта на Kоста Брави која маме туристеСвако ко је једном посетио Kоста Браву сигурно је пожелео да се поново тамо и врати. Они који по први пут одлуче да истраже ову дестинацију сигурно се неће покајати с обзиром на то да одлазе на место добре забаве, пешчаних плажа и незаборавних доживљаја!

У зависности од летовалишта до летовалишта можете искусити много тога, а нека од набољих на овој обали су Љорет де Мар, Калеља, Малграт де Мар, Санта Сусана, Феналс, Тосса де Мар и други.

Љорет де Мар - најпознатије летовалиште у региону

Љорет де Мар се налази на јужном делу Kоста Браве, 70 км северно од Барселоне. Овде се налази укупно пет плажа које чине 7 км обале. Ово летовалиште се може похвалити плавом заставом за чистоћу мора и уређеност обале, те је Љорет де Мар свакако право место за најбољи одмор и максимално уживање.

Захваљујући богатој туристичкој понуди, не чуди што је Лјорет на гласу као туристичко средиште овог региона које никако не смете заобићи ако желите да искусите све оно што Медитеран може да пружи. Најбољи ноћни живот, највећи избор бројних спортских активности и укусна кухиња разлог су због којег у Љорет де Мару могу да уживају припадници свих генерација.

Калеља - велики број могућности за радознале туристе

Калеља (Calella) је познато летовалиште које се налази у регији Kоста Маресме, на свега педесетак километара од Барселоне. Стари део града је сјајно место за шетње по уским каменим уличицама, одакле се пружа поглед на старе грађевине и бројне културно-историјске споменике.

Плаже у овом летовалишту су веома лепо уређене, а на њима се сваког дана одржавају непрестане забаве. На плажама су смештени бројни ресторани, кафићи, и ноћни клубови, а такође су веома популарни спортови на води. Локални кулинарски специјалитети су неизоставан део овог летовалишта, па ако сте љубитељ гастрономије, овде можете пробати најбоље из шпанске кухиње.

Санта Сусана и Малграт де Мар - бисери шпанске обале

У пријатним и мирнијим местима као што су Санта Сусанна и Малграт де Мар, влада угодна и опуштајућа атмосфера. Ту можете пронаћи прворазредне ресторане, барове и занимљиве шопинг локације. Пешчана плажа која се простире неколико километара нуди обиље забаве и водених спортова.

Санта Сусана ће вас очарати старим градом, са дахом мондености у бројним хотелима. Од Барселоне је удаљена око 60 км, а у близини се налазе 2 већа аqуа забавна парка Марине Ланд и Wатер Wорлд. За све оне који се ипак зажеле ноћне забаве, Љорет де Мар је удаљен само 12 км, а локална повезаност је добро уређена.

Тоса де Мар - романтично месташце

Тоса де Мар (Tossa de Mar) је мирно, шармантно летовалиште, које привлачи заљубљене парове, али и породице са децом. Поплочане уске улице испреплетене око величанственог древног дворца, као и широка пешчана плажа с променадом дају посебан романтични печат, који ће вам засигурно остати заувек у сећању. Топло, мирно море и уређене плаже савршене су за малишане који овде могу без проблема уживати.

Туристичке атракције које плене

Kоста Брава, прави медитерански бисер, може да се похвали бројним туристичким атракцијама, не само прекрасним плажама и нетакнутом природом. Порт Авентура је једна од највећих европских забавних паркова, који је изграђен по узору на Дизниленд.

Ту је и фантастична ботаничка башта у Љорет де Мару, са степеништем потпуно покривенем бршљаном, једино такво у целој Европи. У Kоста Брави се налази и музеј Салвадора Далија, као и бројни други значајни локалитети које вреди обићи.


Kоста Брава је таква да може да понуди прегршт могућности за све туристе. Овде је веома развијен ноћни живот, постоји велики број плажа, културно – историјских знаменитости које чине да Kоста Брава са пуним правом носи титулу најбољег места за савршено уживање и провод.