Налазите се на страници > Почетна > Вијести > Хроника > Хуманост на делу

Хуманост на делу

13-12-2019 06:15:17 | | / mojenovosti.com |

Актив жена Јединствене Србије Врање и удружење Родитељство плус помажу породици Станковић из Врањске Бање

Када су чланице Актива жена ЈС Врање и удружења Родитељства плус ушле у двориште куће породице Станковић из Врањске Бање, Биљанина мајка их је упозорила да ће можда њена ћерка бити врло уплашена и да се неће поздравити. Објаснила је да је Биљана (36) једва преживела тешко породично насиље у мужевљевој кући и да се од тада бори са неколико озбиљних дијагноза, међу којима су МС, епилепсија и психозе.
Једина утеха јој је син Лука (9) који живи са нама у кући – наставила је даље Биљанина мајка – али је велики проблем то што смо социјално угрожени, а не добијамо никакву помоћ државе.
Биљана живи са својим родитељима. Мада су лекари Клинике за неурологију Београд написали да је неопходно Биљани доделити туђу негу и помоћ, она је неколико пута била одбијена. Не може да добије ни инвалидску пензију јер јој недостаје још шест месеци радног стажа.
Иако јој је уручена је хуманитарна помоћ у виду пакета са основним животним намирницама, средствима за личну хигијену, гардеробом и школским прибором, чланице Актива жена ЈС Врање и удружења Родитељство плус обећале су да ће учинити све што могу да помогну Биљани да оствари своја законска права и добије туђу негу и помоћ..
Актив жена ЈС Врање и удружење Родитељство плус наставиће са хуманитарним акцијама и у наредном периоду.
M. H.