U Vranju otvoreno 'Medijsko sklonište'

13-12-2019 06:16:46 | | / mojenovosti.com |

Vranje je dobilo 'Medijsko sklonište', novi prostor za organizacije i udruženja koja nemaju prostor za održavanje tribina i okruglih stolova i sličnih skupova.

'Građanske inicijative' iz Beograda i 'Tim za razvoj i integracije' iz Vranja održali su prvu tribinu u novom prostoru pod nazivom 'Sloboda govora, okupljanja i udruživanja'.

Okupljenima iz NVO sektora, udruženja građana, političkih stranaka, medijskih kuća i građanima Vranja obratili su se Mihajlo Stojković, direktor Tima za razvoj i integracije,kao i Vukašin Obradović i Pavle Grbović iz 'Građanskih inicijativa'.

"Otvaranjem Medijskog skloništa omogućili smo svima kojima je potrebna sloboda - kao takva: medijima, nevladinim organizacijama, udruženjima građana, umetnicima, i svima koji sebe ne vide na oficijelnim mestima koje su pod kontrolom vlasti, da ovde kreiraju svoj društveni život" rekao je Mihajlo Stojković.

U Vranju do sada nije bilo prostora slične namene, pa će ovaj svojevrsni medijski i kulturni centar biti pravo osveženje za sve novinare, umetnike i aktiviste na Jugu Srbije.

Ivan Trajković / Foto :M. S.