Честитке за крсну славу

19-12-2019 12:32:37 | | / mojenovosti.com |

КАКО ЧЕСТИТАТИ СЛАВУ – Крсна слава је прастари обичај који се одржао само још у србском народу. Скоро да не постоји домаћинство у Србији а да не слави славу. Највише људи слави Светог Николу, Светог Ђорђа, Светог Јована, Свети Архангела Михаила и Светог Луку. Обичај је на дан славе да се пресече колач и помоли за здравље, срећу и напредак целе куће. Тај дан је врло значајан па смо се потрудили да за вас припремимо неке лепе смс честике за славу.

СМС Честитке (поруке) за крсну славу

Срећна слава драги домаћине у здрављу је прославите, на младје је оставите, да је славе док је света, због среће и берићета, обичаји живе давни славише нам преци славни! Домаћине чашу горе мудре нек се речи зборе.

Славска свећа нека подрхтава, здрави били срећна крсна слава, и нек тамјан мирис шири, сваки немир нека смири. Бог вам сваку срећу дао и од зла вас сачувао.
Обичаји то су давни, обичаји православни, да се слави и прославаља, да се крсти и наздравља. Славите је сви у здрављу радујте се православљу. Својим душом, срцем целим ја вам срећну славу желим.
Домаћине срећна слава, молим се за сваког твога, нек те води вера права, у једнога Христа Бога. Чашу горе и наздрави, и нека се вазда` слави. Срећна слава теби и твојим укућанима!
У чије се здравље пило, све му здраво и весело било, да се увек песма ори, да се мудра реч прозбори, нек је срећна слава свима, да славите вековима!
Домаћице вредна, права, срећна теби крсна слава, прекрсти се и помоли нек престане све што боли, нек те права вера снажи и нека ти душу блажи. Срећна слава и све најлепше!
Славски дан Вам срећан домаћине, да имате госте фине, да здравица дуго кружи, да се вино добро служи, да у дому цвета слога, да је здравље дар од Бога!

Помогла ти крсна слава, заштитила сваког твога, док у цркви колач сечеш ти помени свеца свога. Он те штити он те воли и зато се њему моли. Срећна слава, домаћине!
Свети је дан, такав нек буде, свог СВЕЦА слави а воли људе. Подигни чашу такав је ред, вино у чаши у души мед. Вино нека ти тело блажи,а вера нек ти душу оснажи. Ово је здравица из душе права СРЕЋНА ТИ ДОМАЋИНЕ КРСНА СЛАВА.
Нек дрхтави пламен славске свеће, сагори сву тугу, муку и боли, нека се заувек у твојој кући само слави, поштује и воли. Ово је жеља из срца, права, срећна ти пријатељу крсна слава.