СРБИЈА ЋЕ СЕ БОРИТИ ЗА ПРАВА СРПСКОГ НАРОДА У ЦРНОЈ ГОРИ

27-12-2019 04:36:09 | | / mojenovosti.com |

У хали спортова у Јагодини било је синоћ 6500 људи са територије града Јагодине, а били су пољопривредници, привредници, радници, синдикалци, студенти, пензионери, представници и сеоских и градских месних заједница, представници полиције, војске, Српске православне цркве, здравствени, социјални, просветни, спортски и културни радници …

Новогодишњи коктел у Јагодини је и по броју и по структури гостију је за Гиниса, јер, осим што му је присуствовало 6500 људи, на једном месту заједно су били и пољопривредници и политичари, и попови и полицајци, и синдикалци и приватници, и студенти и пензионери. После званичног дела Марковић је обишао све присутне и свима честитао Новогодишње и Божићне празнике. У забавном делу програма наступили су Маринко Роквић и јагодинка која је освојила друго место у такмичењу “Звезде Гранда” Милица Чикарић, уз оркестар Владана Алемпијевића и Саше Богосављевића Супе.

"До сада сам ћутао, али сам вечерас одлучио да проговорим и нећу више да ћутим", рекао је председник Јединствене Србије. “Србија је у 2019 години постигла значајне резултате на економском и политичком плану и за то заслужују аплаузе и Александар Вучић и Ивица Дачић”, поручио је Драган Марковић Палма. Говорећи о Јагодини, Марковић је оценио да је ове године, и протеклих, много урађено на економском и социјалном плану града и села и тако ће бити настављено и идуће године, када ће бити отворене две нове фабрике инвеститора из Аустрије и Немачке, а трећу проширује италијанска компанија ''Моби Тури'', која у Јагодини успешно послује неколико година. “ У последње четири године јагодинска привреда бележи суфицит, Само у првих десет месеци ове године суфицити привреде у Јагодини је 12,5 милиона евра и то је 56 посто укупног суфицита у Поморавском округу. Град Јагодина је у 2019. години плаћао камате за кредите за своје пољопривреднике и привреднике и укупно је у овој години њих 250 узело такав кредит, за који је Град плаћао камату, Позивам их да то чине и у 2020. години, они којима је кредит потребан. У 2020. години ћемо поставити два нова камена темељца за две нове фабрике. Аустријски Шибел, који ће запослити укупно 100 радника у марту почиње изградњу своје фабрике у Јагодини, а једна немачка компанија са којом смо 95 посто постигли договор, такође почиње изградњу фабрике у којој ће у старту радити 400, а за две године укупно 2000 радника” истакао је председник Скупштине града Јагодине.

M.H.