Налазите се на страници > Почетна > Вијести > Србија > Ambasador Godfri u Vranju

Ambasador Godfri u Vranju

21-01-2020 08:55:20 | | / mojenovosti.com |

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, razgovarao je sa ambasadorom SAD u Srbiji Nj.E. Entonijem Godfrijem, koji prvi put boravi u zvaničnoj poseti jugu Srbije. „Na sastanku smo razgovarali o istoriji našeg grada, kulturnom nasleđu i mogućnostima za ulaganje u infrastrukturu.

U otvorenom razgovoru predstavio sam potencijale Vranja i izrazio nadu da će naša saradnja u budućnosti biti nastavljena. Zahvaljujem se još jednom na poseti i nadam se da će ambasador poneti lepe utiske iz Vranja“, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik dr Slobodan Milenković. Ambasador Godfri se zahvalio na toplom dočeku i istakao da je sa gradonačelnikom imao dobar razgovor o Vranju. „Moj cilj je da razgovaram sa svim ljudima u Srbiji i jedini način za to je dijalog. Nekad se on odvija preko društvenih medija i to može da bude zabavno, ali ništa ne može da zameni direktnu komunikaciju. Mislim da u Vranju postoji jako puno potencijala za naše odnose i radujem se mogućnosti da upoznam grad još bolje“, rekao je ambasador Entoni Godfri.

Tokom svoje posete Vranju, ambasador će razgovarati sa američkom lektorkom za engleski jezik koja preko Fulbrajt programa predaje na Pedagoškom fakultetu u Vranju i nekoliko učesnica američkih programa razmene, kao i drugim korisnicima programa američke pomoći.

M.N/G.V.