Саборност и сабраност нам треба висе него икада!

15-02-2020 08:22:53 | | Милутин Жуговић/ mojenovosti.com |

Данас је био прилично изазован дан, посебно за " фејс мускетаре"! Лично, памтићу га и по нечијој потреби да покуша да ме понизи, фотомонтазом ме обуче у "дрес" ДПС-а! Подла бедастоца, једнака Ђукановиђевој изјави из Њемацке, гдје би сад "опет" да формира цркву, а ономад нас је убјеђивао, како нико нема потребе да страхује од овог Закона! И док су насе Владике разговарале са премијером, предсједник је послао јасну поруку да нема ништа од договора.

Поруку, разумну као она "не залијеците се има нас више" , мудру, као ону о "лудачком покрету" , и рационалну као ону о конзумирању " независности и селидби на тракторе"! Јасно поруцује да неце одустати када има приватну дрзаву, а сто не би направио и приватну, партијску цркву! Сматра дотрајали диктатор да вјерници нијесу проблем, рацунајуци да це и вјернике као гласаце успјети да купи, уцијени, испрепада и намакне довољан број спремних на издају! Главни свеци поред њега у тој његовој партијској цркви били би вјероватно Новак Килибарда и Дарко Пајовиц а тик уз њих "апостол" из Никсица Мирјациц! Какав би спокој и унутрасњи мир дозивљавали купљени вјерници када би цјеливали "иконе" поменутих зивих светаца партијске цркве. Знају насе Владике да се "Данајцима не мозе вјеровати ни кад ти дарове носе" зато су данасња срдацност и осмјеси на њиховим лицима одраз народне снаге и јединства а не никако постовања и увазавања оних који су нас довде довели.

Предсједник, премијер и министри, три потпуно различите прице, а циљ исти, спровођење Закона. Дијалог им слуши као манипулација да задрже оне гласаче ДПС-а који подржавају СПЦ а који чине више од трећине бирачког тијела ДПС-а!

Прво су рекли да ће их избацити из партије, па када су видјели какво је стање, сада се грчевито боре да их задрзе манипулацијом како је подршка цркви један а ДПСу други невезан процес! Није него! Као да је опозиција ударила да отима храмове, с крајњим циљем да опљачка имовину.

Велика мозголомија, партија коју сте гласали вам отима цркву, а при том тражи да је и даље подржавате, и још вам притом говори да вас неко збуњује, манипулисе са вама и злоупотрбљава вас. Класична замјена теза и увреда интелигенције.

Велико стрпљење наша црква показује да уразуми сулуди ДПС, и то је примјерено и хришћански. Али је некада тешко разумјети када тоналитет и острина који треба да буду усмјерени према Ђукановићу, из неције усијане или подговорене главе одлети према људима који су за ту исту насу цркву спремни да дају све, па чак и сопствени живот, у складу са заклетвом коју смо полозили сви заједно на великом народном сабрању у Подгорици.

Зато браћо, слога нам је потребнија него икад и не морамо се јавно савјетовати, мозда би сви ми имали по нешто да кажемо, али се угриземо за језик и помислимо да ћемо више штете учинити ако јавно критикујемо једни друге него ако то не чинимо. Посебно ако јос то радимо без повода, грђе је једино ако се то чини по диктату власти.

Зато пазимо једни друге и заједничким снагама, побиједимо зло које се надвило над насом вјером и надом, над нама и над Црном Гором.

Слозно и упорно, вјерујмо једни другима и побиједицемо, јер само слога светиње спасава! И шта има спорно у томе да ћемо се окупљати и да се нећемо разилазити до коначне побједе, а то што прошетамо четвртком и недељом никако не значи да смо се разишли осталим данима и да не можемо бити ту сваки дан, сат или минут ако затреба, а бојим се да хоће.